للمقبلين على الزواج نصائح هتفيدك أوووووووي الجزء الاول

للمقبلين على الزواج نصائح هتفيدك أوووووووي الجزء الاول


 



دى نصايح مهمه جدا لكل بنت مقبله على الزواج 



 



1-لو عيزة اللحمه تستوي بسرعه ومتاخدش وقت كتير ف السوي حطي فيها اد معلقه صغيرة من السكر



2-عشان وانتي بتقلي السمك ميطلعش ريحة اوفر للسمك حطي قشر لمون ف الزيت اثناء القلي



3_قشر البرتقال ننشفه ف مكان فيه هوا لمدة يومين مثلا وندخله ف الفرن يتحمص وبعد كدا نستخدمه بديل للفحم واهو يدي ريحة الشوي للاكل مثلا واحنا بنعمل فراخ وحطناها ف الفرن نحط معاها القشر ال حمصناه د وبكدا هتدينا ريحة الشوي



4-الذرة المشويه بعد متاكليها خلي البتاع بتاعها ونحاول نكسره ونحمرها ع النار وبردوا لو بنعمل حاجة ف الفرن نحطها ف الصينيه هتديني ريحة الشوي كأنها فحم



5-لو حوضك اتسد هاتي بوتاس من عند بتاع المنظفات ونحطه ف مصفي الحوض ونصب عليه مايه سخنه هتسمعي صوت فوران والحوض هيبقي فله



6-السواد الل بين السيراميك نحطله ملح الليمون وممكن نضيف ملح الليمون ع البريل هيزود نضافه المواعين وع سائل الهدوم هينضف هدومنا اكتر بس ع الهدوم مش نكتر عشان مركزززززززززززززززززز



7-الأطباق والكوبايات لو عيزاها تلمع بعد متغسليها نحطها ف ماء مذاب فيه ملح ونسبها ساعه ونشطفها كويس ونسبها تنشف وشوفي جمالها



8-الحله الالمونيوم لو اسودت نفرك السواد بشويه ملح خشن وليمون ونشطفها كويس ونغسلها بالصابون وفرشاه خشنة ونشطف كويس



9-لجعل المرايا تلمع امسحيها بالسبرتو



10-لتنضيف البوتاجاز معلقه ملح ومعلقه بيكربونات صوديوم (الكربوناتو) وشويه خل وكلهم ع بعض ع البوتاجاز وننضف



11-لجعل الليمون يعطي اكبر كميه من العصير عند عصره يوضع ف ماء ساخن لمدة ساعه قبل عصره



12-لمنع الدموع عند تقشير البصل امضغي علكة



13-لسلق البيض بسرعه ضيفي شويه ملح للماء



14-لاذابه الدجاجة المجمدة توضع ف ماء بارد به معلقتين ملح كبار



15-لازاله الحبر من الملابس ضعي كميه من معجون الاسنان ع البقعه واتركيه يجف تماما ثم اغسليه كالمعتاد



16-لتنضيف النحاس بمعجون السنان والفرشاة وافركيه



17-الارز يقلب بالشوكة عشان الحبه بتاعت الرز تفضل متماسكة ويكون شكله حلو



 



18-لو عيزة اللحمه تستوي بسرعه ومتاخدش وقت كتير ف السوي حطي فيها اد معلقه صغيرة من السكر



19-عشان وانتي بتقلي السمك ميطلعش ريحة اوفر للسمك حطي قشر لمون ف الزيت اثناء القلي



20-قشر البرتقال ننشفه ف مكان فيه هوا لمدة يومين مثلا وندخله ف الفرن يتحمص وبعد كدا نستخدمه بديل للفحم واهو يدي ريحة الشوي للاكل مثلا واحنا بنعمل فراخ وحطناها ف الفرن نحط معاها القشر ال حمصناه د وبكدا هتدينا ريحة الشوي



21-الذرة المشويه بعد متاكليها خلي البتاع بتاعها ونحاول نكسره ونحمرها ع النار وبردوا لو بنعمل حاجة ف الفرن نحطها ف الصينيه هتديني ريحة الشوي كأنها فحم



22-لو حوضك اتسد هاتي بوتاس من عند بتاع المنظفات ونحطه ف مصفي الحوض ونصب عليه مايه سخنه هتسمعي صوت فوران والحوض هيبقي فله



23-السواد الل بين السيراميك نحطله ملح الليمون وممكن نضيف ملح الليمون ع البريل هيزود نضافه المواعين وع سائل الهدوم هينضف هدومنا اكتر بس ع الهدوم مش نكتر عشان مركزززززززززززززززززز



24-الأطباق والكوبايات لو عيزاها تلمع بعد متغسليها نحطها ف ماء مذاب فيه ملح ونسبها ساعه ونشطفها كويس ونسبها تنشف وشوفي جمالها



25-الحله الالمونيوم لو اسودت نفرك السواد بشويه ملح خشن وليمون ونشطفها كويس ونغسلها بالصابون وفرشاه خشنة ونشطف كويس



26-لجعل المرايا تلمع امسحيها بالسبرتو



27-لتنضيف البوتاجاز معلقه ملح ومعلقه بيكربونات صوديوم (الكربوناتو) وشويه خل وكلهم ع بعض ع البوتاجاز وننضف



28-لجعل الليمون يعطي اكبر كميه من العصير عند عصره يوضع ف ماء ساخن لمدة ساعه قبل عصره



29-لمنع الدموع عند تقشير البصل امضغي علكة



30-لسلق البيض بسرعه ضيفي شويه ملح للماء



31-لاذابه الدجاجة المجمدة توضع ف ماء بارد به معلقتين ملح كبار



32-لازاله الحبر من الملابس ضعي كميه من معجون الاسنان ع البقعه واتركيه يجف تماما ثم اغسليه كالمعتاد



33-لتنضيف النحاس بمعجون السنان والفرشاة وافركيه



34-الارز يقلب بالشوكة عشان الحبه بتاعت الرز تفضل متماسكة ويكون شكله حلو


ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق